Hoe vergaat het de deelnemers aan de Cogas Classic in de nationale competitie?
Competitie round-up: twee koplopers

Almelo, 6 december 2004. Nog drie weken en het is zo ver: het startsein voor de Cogas Energie Volleyball Classic, editie 2004. Een mooi moment om even een blik te werpen op de verrichtingen van de deelnemende ploegen in hun competitie. Inmiddels zijn er vier ploegen bekend. Nadat eerder Unterhaching, Chenois en Lennik hun komst toe zeiden, hebben we nu ook OK Autocommerce Bled uit Slovenië weten te strikken. Een uiterst getalenteerd team, dat een groot deel van de Sloveense selectie herbergt, en voor de komende jaren het bereiken van de Champions League als doel heeft gesteld.

TSV Unterhaching, gedeeld derde in Duitsland
Afgelopen zondag stelden de Zuidduitsers een plaats in de Topliga veilig. Dat deden zij door een zwaarbevochten zege op Bayer Wuppertal. In Unterhaching werd het 3-2. De club staat nu op een gedeeld derde plaats. Aankomende zaterdag volgt de kwartfinale in het nationale bekertoernooi. Friedriechshafen is daarin de tegenstander en dat zal zeker geen makkelijke opgave worden. Friedrichshafen is immers de ongeslagen lijstaanvoerder in Duitsland.

Chênois Geneve, koploper in Zwitserland
De club uit de plaats bij het prachtige meer deed goede zaken en was veel te sterk voor Voléro Zürich. Het werd een afgetekende 3-0 overwinning waardoor Chenois de koppositie consolideert. De ploeg voelt wel de hete adem van Concordia Näfels in de nek. Die ploeg verspeelde alleen al heel wat meer sets dan Chenois.

OK Autocommerce Bled, koploper in Slovenie
In Radovljica speelde Bled afgelopen weekeinde de topper tegen Kamnik. Die ploeg is de regerend titelhouder maar de plaats aan de kop van de ranglijst is dit jaar nog lang niet in zicht.  De grootste kandidaat voor de titel is namelijk Bled. Het werd 3-0 voor de nieuwkomers op het Almelose toernooi.  En dat tekent precies de vorm waarin de ploeg verkeerd. Autocommerce zit stevig in het zadel aan kop en als de vorm aanhoudt lijkt niets een titel in de weg te staan

Pepe Jeans Lennik, tweede in Belgie
Het is even stil aan het Belgische front. Lennik heeft een vrij weekend gehad en alle ogen zijn gericht op de topper van aankomende zaterdag. Dan staat het treffen tussen onze Belgische vrienden en Maaseik op het programma. En die laatste heeft op dit moment een punt voorsprong op nummer twee Lennik. Bij winst is er dus een koppositie en dat vooruitzicht motiveert Lennik uitermate.


Selinger met nationale selectie naar Almelo 
Oranjevrouwen present op Cogas Classic 

Almelo, 22 november 2004. De Oranjevrouwen van bondscoach Avital Selinger komen eind december naar Almelo. Daar hebben de nationale volleybalbond en de organisatie van de Cogas Energie Volleyball Classic overeenstemming over bereikt. De precieze invulling van het programma van de nationale selectie in Almelo is nog niet bekend. 

'Er wordt onder andere gekeken naar de mogelijkheid om een aantal oefeninterlands en een (jeugd)clinic te organiseren', aldus voorzitter Siny Pots. 'Wij zijn uitermate content van de komst van Avital en de selectie.' In de selectie van Selinger zijn ook een aantal Twentse spelers present, waaronder vier van Arke/Pollux uit Oldenzaal en Caroline Wensink, uitkomend voor USC Münster. 

De komst van Oranje is een verdere uitwerking van de samenwerking tussen de nationale volleybalbond en het topvolleybaltoernooi Almelo, dat jaarlijks tussen kerst en oud en nieuw plaatsvindt. Vorig jaar speelde de nationale mannenselectie twee oefeninterlands ter voorbereiding van de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen. Bovendien won Nederland B het hoofdtoernooi.

 


TSV Unterhaching (Dui), Chenois Geneve (Zwi) en Lennik (Bel) vastgelegd

Drie Teams terug in Almelo


Almelo, 5 november 2004. Tenminste drie teams uit de voorgaande editie keren terug op de Cogas Energie Volleyball Classic, die van 28 tot en met 30 december a.s. in Almelo wordt gehouden. Het toernooi is toe aan de veertiende editie. Verliezend finalist van 2003, Chênois Genève uit Zwitserland, komt terug om zich te revancheren voor de 3-0 nederlaag tegen Nederland B, de winnaar van vorig jaar. Ook het Duitse TSV Unterhaching en Pepe Jeans Lennik uit België zullen weer deelnemen aan het grootste internationale volleybaltoernooi in Nederland.

Met de komst van deze teams zijn drie topploegen vastgelegd. Lennik bezet de koppositie in de Belgische topklasse, TSV Unterhaching is momenteel (gedeeld) lijstaanvoerder in Duitsland. Bovendien is Duits international Michael Mayer, topscorer in de Bundesliga, teruggekeerd na een avontuur bij Noliko Maaseik in België. Chênois kent een moeizame start in de Zwitserse Liga A en staat op de derde plek. Desalniettemin zal de ploeg gedreven zijn om de prestatie van vorig jaar te evenaren. Europees speelde Chênois onlangs een uitstekend toernooi in Bratislava, dus voldoende kwaliteit om goed aan de start te komen in Almelo.

Cogas Energie Volleyball Classic 
Inderdaad, de naam van het toernooi is dit jaar veranderd. Onder de naam Conrad Volleyball Classic werd de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd. Met energieleverancier Cogas Energie aan onze zijde hopen wij het toernooi naar een nog hoger niveau te tillen. Dat wil zeggen: een sterkere bezetting, een professionelere organisatie en nog meer spektakel voor de honderden toeschouwers die jaarlijks ons evenement bezoeken.

Kaartverkoop
Vanaf maandag 8 november start de kaartverkoop voor de Cogas Energie Volleyball Classic. Op deze site staat dan informatie over hoe je deze kaarten kunt bemachtigen.