Speech van Stichtingsvoorzitter Siny Pots, 
bij de bekendmaking van Cogas Energie als hoofdsponsor van het Almelo's topvolleybaltoernooi

 

Een aantal jaren geleden zei Herman Finkers eens in zijn show
Het ene stoplicht springt op rood, het andere stoplicht springt op groen.
In Almelo is altijd wat te doen.
Hij bedoelde het omgekeerde, maar zo langzamerhand kan men niet ontkennen dat Almelo de laatste jaren aardig aan de weg timmert. 

Kijken we naar Heracles, vanavond misschien naar de eredivisie, de Profronde en tussen Kerst en Oud en Nieuw het topvolleybaltoernooi, georganiseerd door de Stichting Topvolleybal Almelo, beter bekend onder de naam Conrad Volleybal Classic.

Conrad Electronic,10 jaar een méér dan uitstekende hoofdsponsor. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we in deze jaren samen groot en bekend zijn geworden. De Conrad Volleybal Classic werd in ieder geval een begrip in en buiten Nederland. Maar aan alles komt een einde, ook aan de goede dingen van het leven.  Alhoewel we als organisatie alle begrip hadden voor het besluit van de directie van Conrad Electronic om na 10 jaar het hoofdsponsorschap te beëindigen, blijft het toch een moeilijk moment als uiteindelijk definitief een punt wordt gezet achter deze succesvolle samenwerking.

Dat heeft alles te maken met de relatie die de afgelopen jaren is ontstaan tussen onze organisatie en medewerkers van Conrad Electronic. Het hoofdsponsorschap was veel meer dan enkel de financiële ondersteuning, hoe belangrijk ook. Het meedenken met de organisatie en het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen en de levering van de daarvoor benodigde apparatuur zijn daarvan een treffend bewijs.

Het internetgebeuren met onder andere het live-beelden van Conrad Classic op internet is mede door de stimulerende werking van Conrad Electronic een groot succes geworden en heeft sterk bijgedragen aan de naamsbekendheid van de Volleybal Classic. Scheiden doet lijden en als organisatie kan ik stellen dat we, zonder sentimenteel te worden, toch met enige weemoed afscheid nemen van een hoofdsponsor die zo bepalend is geweest voor het toenemende succes van de Volleybal Classic.

Maar dan. Zonder hoofdsponsor géén volleybalclassic dus we moesten op pad. In het informele circuit hadden we al eens gehoord dat een Almelo’s bedrijf best wel eens met ons wilde praten, mocht CONRAD ELECTRONIC stoppen als hoofdsponsor. We zijn dan ook ontzettend trots u vandaag onze nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie jaar kunnen presenteren.

 

 

COGAS ENERGIE VOLLEYBALL CLASSIC

  

Op de internet site van COGAS ENERGIE las ik een stukje van de directeur de heer Schiphorst. U gaf hierin antwoord op de vraag:  

Waar staan wij voor als COGAS ENERGIE? 

In de beantwoording noemt U een aantal kernwoorden dat typerend is voor het bedrijf COGAS ENERGIE:  

No nonsens, klantvriendelijk, persoonlijk en betrouwbaar.

Geen gedoe, gewoon energie !  

Hoe sterk is nu al de overeenkomst met de Volleybal Classic, dacht ik toen ik dit las. De mensen die mij een beetje kennen, weten dat klantvriendelijkheid, een persoonlijke benadering en bovenal betrouwbaarheid mij uit het hart zijn gegrepen. Deze begrippen vormen al jaar en dag de basis voor het succes van de volleybalclassic in Almelo.

Reden voor mij als toernooidirecteur de samenwerking met COGAS ENERGIE vol vertrouwen tegemoet te zien

WAT DE TOEKOMST BETREFT

Ondanks de nieuwe hoofdsponsor blijven we Europees gezien een low budget toernooi. Mede op basis van een zorgvuldig opgebouwd Europees netwerk en de samenwerking met de Stichting Pro Volley zijn we in staat elk jaar opnieuw een topvolleybalevenement van de grond te tillen dat zijn gelijke in Nederland niet kent. In dit kader doen we echter geen onverantwoorde financiële uitgaven en blijven met beide benen op de grond.

Onze motto is en blijft: 

“Geld is slechts één keer uit te geven dus steken we het in de volleybalsport”.

Daarmee bedoelen we dat we onze financiële middelen primair inzetten voor het  samenstellen van een kwalitatief sterk deelnemersveld en een goede opvang en verzorging van de deelnemende teams. Het randgebeuren voor sponsoren, zoals grote buffetten en andere overdreven verwennerij, is er bij ons niet bij. 

Of om in de stijl van de heer Schiphorst te spreken:

COGAS ENERGIE VOLLEYBAL CLASSIC,

GEEN GEDOE, GEWOON TOPVOLLEYBAL!