Welkom

 

 

 

De Ermasport Volleyball Classic wordt in 2012 niet gehouden.
Wel is er tussen kerst en oud en nieuw topvolleybal in Almelo!
Kijk op www.topvolleybal-almelo.nl voor
alle info en kaartverkoop!

 


Ermasport Volleyball Classic Erma Sport krijgt het slot dat het verdient

 

 

ALMELO – Met een zinderende finale tussen Euphony Asse-Lennik en Topvolley Antwerpen kreeg de Ermasport Volleyball Classic het prachtige slot dat het verdiende. Antwerpen was in de finale in de Iispa in Almelo met 3-2 te sterk voor Lennik, dat al voor de zeventiende maal in Almelo aantrad. Setstanden van het duel: 21-25, 20-25, 27-25, 25-20 en 21-19. Voorafgaand aan de finale werd toernooidirecteur Siny Pots benoemd tot lid van verdienste van de Nevobo en kreeg ze de gouden speld van Hans Nieukerke. "Hoe mooi kan een afscheid zijn", zegt Pots na afloop. "Een gouden speld en zo"n finale, dit is gewoon niet te geloven"

Lennik kwam in die slotfase tweemaal op matchpoint, maar wist die niet te verzilveren. Dat  was zuur voor de mannen van de Nederlandse coach Marko Klok, die lijdend moest toezien hoe zijn ploeg een 2-0 voorsprong in sets uit handen gaf. Niet dat dat lag aan de kwaliteit, die was er voldoende bij Lennik, maar met name door de vechtlust werd Antwerpen gekroond tot winnaar van de laatste editie van de Almelose volleybalklassieker.

Antwerpen-coach Kris Tanghe glunderde na afloop van oor tot oor: “Als het niet mooi kan, dan moet het op vechtlust. We hebben in deze wedstrijd echt karakter getoond. We stonden met 2-0 achter, en dan nog winnen we die wedstrijd. Daar moet ik de jongens echt een compliment voor geven. De vervanger van Sven, Kristoof heeft het bijzonder goed gedaan in een moeilijke wedstrijd, maar eigenlijk was het hele team fantastisch.’

Met Sven doelde Tanghe op zijn aanvoerder Sven Sophie. De 29-jarige spelverdeler, die ook bij het laatste optreden van Antwerpen in Almelo (in 2001) present was, raakte in de beginfase van de derde set geblesseerd aan de enkel. Zijn vervanger, Kristof Proost, toonde zich een waardige vervanger om sterspeler Mads Ditlevsen in stelling te kunnen brengen. De Deense diagonaalspeler was de held van de Antwerpenaren in de finale, door niet alleen 24 punten aan te tekenen, maar ook in de slotfase de beslissende ballen binnen de lijnen te slaan. Het allerlaatste punt was een ace van de 27-jarige Ditlevsen.

Brons naar Portugal
Benfica, gedoodverfde favoriet en titelhouder in Almelo, was in de strijd om het brons goed in vorm. De ploeg van Jose Jardim moest de eerste set aan Soria Numancia laten (21-25), maar stelde daarna orde op zaken. Met 25-22, 25-18 en 25-13 gingen de drie daaropvolgende sets naar de Portugezen. Benfica had de boel verdedigend goed op orde, waardoor midspelers Caspar en Fabricio Silva (beiden met 14 punten) zich konden onderscheiden.

Strijd om vijfde plek
Landstede Volley rekende in het openingsduel af met Draisma Dynamo, 3-1, setstanden 22-25, 25-23, 26-24 en 25-14. Harry van den Brink was na afloop een vrolijk man. ‘Het is natuurlijk wel leuk zo’n afsluitende wedstrijd tegen Dynamo te winnen. Ik ben sowieso erg tevreden over deze dagen:  dit was voor sommige kans om zich te laten zien. Een paar spelers hebben me echt zeer positief verrast. Dit toernooi vormt voor ons een goede basis voor de rest van het seizoen.’

Individuele prijzen
Topscorer van het toernooi werd de Spanjaard Juan Carlos Barcala. In de vier wedstrijden van Lennik was hij goed voor liefst 69 punten. Hij nam die titel over van zijn ploeggenoot Robin Overbeeke, die vorig jaar namens Rivium Rotterdam de meeste punten scoorde. Tim Verschueren werd gekozen tot meest waardevolle speler van het toernooi, in het bijzonder vanwege zijn superieure optreden in de halve finale tegen Soria Numancia. Ook in de finale stond de geroutineerde spelverdeler er weer.


Asterix Kieldrecht
prolongeert titel

Asterix Kieldrecht heeft de titel in het vrouwentoernooi geprolongeerd. De Belgische ploeg was vorig jaar bij de eerste editie van het toernooi voor vrouwen al de sterkste, dit jaar pakte de ploeg van Gert van de Broek opnieuw de titel. Sliedrecht Sport werd in de finale met 3-1 verslagen.  Na winst in de eerste set, 25-19, kwam Sliedrecht Sport goed terug met setwinst in set twee, 25-16. Vervolgens bezegelde Asterix Kieldrecht de titelprolongatie met twee setwinsten op rij, 28-26 en 25-17. Midspeelster Freya Aelbrecht werd gekroond tot beste scorer van de finale, zij maakte 23 punten waarvan liefst tien met de blokkering. Esther van Berkel van Sliedrecht Sport kreeg de titel ‘Most valuable player’ voor haar succesvolle optredens op beide dagen.

Kindercentrum Alterno revancheerde zich sportief voor de mindere wedstrijd op de tweede dag. Dauphines Charleroi werd verslagen in de strijd om het brons, met 3-1. De eerste twee sets gingen aardig gelijk op, maar in de derde en vierde set gingen beide met 25-15 naar Alterno. Kathy Bonsen was met 22 punten de belangrijkste speelster aan Apeldoornse zijde.


Volledig Belgische finale
vormt sluitstuk in Almelo

Van 29 december 2011 Halve finale SL Benfica – Topvolley Antwerpen

Almelo - De Ermasport Volleyball Classic krijgt bij de laatste editie een volledig Belgische finale. Recorddeelnemer Euphony Asse-Lennik won in een zinderend duel tegen de Spaanse lijstaanvoerder CMA Soria Numancia, 3-2 (setstanden  20-25, 25-21, 25-19, 21-25, 15-9). Lennik treedt in de finale aan tegen Topvolley Antwerpen, dat zich verrassend ontdeed van het Portugese SL Benfica, 3-1 (setstanden 25-20, 33-31, 18-25 en 25-21). Het is voor het eerst in de historie dat de twee finalisten in Almelo uit één land komen.

Het duel tussen Soria Numancia en Euphony Asse-Lennik was een waar spektakel voor de toeschouwers. Omdat beide ploegen verdedigend goed in elkaar staken, ontstond er een spel waarbij de gevarieerde aanval noodzakelijk was om een gat te kunnen slaan. De 16 punten van midspeler Radic en de tien van Deville tonen al aan hoeveel Lennik via de middenaanval wist te scoren. Spelverdeler Tim Verschueren had een grote rol in de zege van zijn ploeg, die voor het eerst in vijf jaar weer de finale haalt in Almelo. ‘Deze wedstrijd zat alles in, we hebben echt moeten vechten. Dat hebben we ook gedaan. Zij hadden  al een ochtendwedstrijd gespeeld, maar ze waren niet moe te krijgen.’

Antwerpen was in het duel met de Portugese lijstaanvoerder Benfica met name blokkerend en verdedigend ontzettend sterk: stevige aanvallen werden gepareerd door de muur aan het net, de meest onmogelijke ballen werden van de vloer gehouden. Benfica moet er radeloos van geworden zijn.  Bovendien was de Deen Mads Ditlevsen aardig aan het scoren op de buitenkant, met 25 punten.

Een dag eerder in de poulefase was Antwerpen ook al de plaaggeest geweest voor Benfica. Ditmaal opnieuw, ondanks de zware ochtendwedstrijd tegen Landstede (2-0 winst) in de benen. Libero Gijs Jorna was na afloop, niet verrassend, ontzettend blij: ‘Vooral de eerste twee sets speelden we heel goed. Daarna merkte je dat er toch wel wat vermoeidheid in de ploeg ontstond. De vierde set was het gewoon keihard knokken, en wie de fouten maakt, die verliest.’ De Nederlandse international heeft het erg naar z’n zin in Almelo, met de ploeg.  ‘We zijn hier drie dagen met de jongens, we slapen in hetzelfde hotel, we spelen veel. Dat is goed voor het team. We hebben allemaal goede spelers, maar moesten nog meer een team worden. Daar zijn dit soort toernooien perfect voor.’

Gijs Jorna gaf voor de ontmoeting van Soria met Lennik aan graag tegen de competitiegenoten te spelen:  ‘Met Lennik hebben we nog wel een appeltje te schillen. We hebben in de competitie van ze verloren, we willen ze gewoon heel graag pakken. ‘ Die wens kwam uit, en levert een ontmoeting op waar ook Verschueren naar uitkijkt: ‘‘Natuurlijk zullen ze graag willen winnen, maar wij ook. Het is hier het laatste jaar, dan is het ook bijzonder om winnend te kunnen afsluiten.’

Strijd om plek vijf
Op de laatste dag mogen de Nederlandse deelnemers aan het mannentoernooi als eerste de arena betreden, de nummers twee (Draisma Dynamo) en drie (Landstede Volley) van de nationale competitie.  Beide ploegen troffen elkaar al in de competitie dit seizoen. In Zwolle was Dynamo met 3-0 de sterkste.

Scholenwedstrijd

SG Canisius mag in het voorjaar Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK voor scholen in Toulon.  De Almelose ploeg won met 3-0 (25-19, 25-15 en 26-24) van de leeftijdsgenoten van SG Twickel uit Hengelo. Voor de ploegen was het een mooie ervaring voor een volle topsporthal te mogen aantreden. Het publiek was in grote getale gekomen (en gebleven) voor het aantrekkelijke duel tussen de meiden van de beide scholengemeenschappen.


Belgische vrouwen pakken de
zege in halve finale

 

Van 29 december 2011 Sliedrecht Sport - Dauphines Charleroi

Almelo - De twee Belgische ploegen waren de grote winnaar van de eerste dag van het vrouwentoernooi in Almelo. Titelverdediger Asterix Kieldrecht rekende in amper een uur af met Kindercentrum Alterno: 3-0 met de setstanden 25-23, 25-17 en 25-14. In die finale treft de ploeg van Gert van de Broek niet de landgenotes van Dauphines Charleroi, maar Sliedrecht Sport. Charleroi won weliswaar met 3-2 van de Zuid-Hollandse ploeg,  maar gaf er de voorkeur aan op de slotdag tegen een onbekende tegenstander (Alterno) te spelen. Dat verzoek hebben we, met toestemming van alle teams, ingewilligd.

Charleroi maakte er wel een mooie strijd van tegen Sliedrecht Sport, en moest een 2-0 achterstand in sets goed maken. Sliedrecht Sport begon prima en won de eerste en tweede set met 25-21 en 25-22. Smetje daarop was het uitvallen van spelverdeelster Florieke Eggermont, die met een ernstig lijkende knieblessure het veld moest verlaten. Onder aanvoering van topspeelster Sonja Stanic, die liefst 20 punten scoorde, knokte Charleroi zich via 24-26 en 22-25 terug. In de beslissende vijfde set was het al gauw een gelopen race: de Belgische ploeg won die set met 15-7.


Soria en Antwerpen
completeren halve finale 

Almelo - Soria Numancia en Topvolley Antwerpen hebben zich via de herkansingen geplaatst voor de halve finales van de Ermasport Volleyball Classic 2011. De Spaanse en Belgische ploeg deden dat ten koste van de twee Nederlandse deelnemers in Almelo: Soria versloeg in drie sets Draisma Dynamo, 25-19, 17-25 en 15-8. Topvolley Antwerpen was in de openingsmatch van de tweede dag te sterk voor Landstede Volley. De best-of-three ging in twee sets, 25-21 en 25-22, naar de ploeg van Kris Tanghe.

Antwerpen mag zich nu opmaken voor de halve finale tegen SL Benfica, om 18.00 uur. Twee uur later treft Euphony Asse-Lennik de Spaanse lijstaanvoerder uit Numancia.

Landstede Volley en Draisma Dynamo zullen morgen als eerste de arena betreden. Zij treffen elkaar in de strijd om plaats vijf.


Groepswinst eerste stap voor
Euphony Asse-Lennik

 

Almelo - Euphony Asse-Lennik snakt naar toernooiwinst bij de Ermasport Volleyball Classic. De Belgen, recorddeelnemer in Almelo, wisten voor het laatst in 1992 de trofee mee naar huis te nemen. Met de groepswinst op de eerste dag van de sloteditie van het Almelose topvolleybaltoernooi zette de ploeg van de Nederlandse coach Marco Klok een uitstekende eerste stap. De tweede halve finalist is SL Benfica, dat de andere poule won. Via de herkansingen moeten de overige ploegen in Almelo nog strijden voor een plek in de halve finale.

Euphony Asse-Lennik trof in Landstede Volley een ploeg in vorm, maar had dusdanig veel kwaliteit dat de Zwolse hobbel niet al te zwaar werd gevoeld. 3-0, met de setstanden 25-23, 25-19 en 25-23, met de Spaanse diagonaalspeler Juan Carlos Alcara als uitblinker (18 punten). In het tweede duel kende Lennik niet al te veel moeite met Numancia, 2-1 winst. Landstede Volleybal, dat knap Soria Numancia versloeg met 2-1, eindigde op de tweede plek in deze poule.

SL Benfica, lijstaanvoerder in de Portugese competitie, won in de poule met het Belgische Topvolley Antwerpen en Draisma Dynamo. De ploeg van Jose Jardim kon het zich zelfs veroorloven om in het afsluitende duel de zege aan Antwerpen te laten, 2-1. Draisma Dynamo pakte de tweede plek in de poule, nadat de Apeldoorners zich van de 3-0 nederlaag tegen Benfica herstelden tegen Antwerpen, 3-0 winst.

Tevreden
Marco Klok was tevreden met de eerste dag van zijn Asse-Lennik: ‘niet alleen de resultaten waren goed, maar ook ons spel. Dit is voor ons een zware periode, met veel en zware wedstrijden. We kunnen dus niet relaxen, maar moeten de spanning er op houden. We hebben de eerste dag laten zien dat we er willen staan, willen knokken voor elke punt. Laten we deze lijn vasthouden.’

Nederlandse ploegen
De Nederlandse ploegen in het mannentoernooi pakten beide de tweede plek in de poule. Daardoor ontlopen zij elkaar in de herkansingen. Beide coaches keken tevreden terug op de eerste dag. Dynamo-coach Redbad Strikwerda zag zijn ploeg aantreden met twee gezichten: ‘De eerste wedstrijd was één grote ergernis. Ik had de jongens meegegeven: om half zeven opstaan, want om half elf spelen is vroeg . Dat hebben ze allemaal keurig gedaan, dus daar heeft het niet aan gelegen. Maar in het veld liep het gewoon niet. Tegen een ploeg als Benfica kan je je dat gewoon niet permitteren.’ Het tweede duel tegen Antwerpen had Dynamo dus wat recht te zetten: ‘We speelden daar een goede pot, de pass liep goed, we konden alle kanten op met de aanval.’

Met Landstede Volley wist Harrie van den Brink de tweede plek in de poule te bereiken: ‘Tegen Lennik hebben we echt een lesje in efficiëntie gehad. We speelden goed en ik denk ook dat de toeschouwers een leuke pot hebben gezien. Maar je ziet gewoon dat zij in een heel andere, veel sterkere, competitie spelen. Maar al met al hebben we een goede eerste dag gehad. We hebben veel gewisseld, alle jongens speeltijd kunnen geven. Ik denk dat de overwinning op Soria voor velen als een verrassing kwam. Ook die wedstrijd speelden we gewoon prima volleybal.’

Mooi programma
De tweede dag van de Ermasport Volleyball Classic krijgt door de uitslagen een mooi programma. De dag opent om 10.30 uur met het duel tussen Topvolley Antwerpen en Landstede Volleybal. Vervolgens mogen Draisma Dynamo en Soria Numancia uitmaken wie de vierde halve finalist wordt. Ook de vrouwen beginnen morgen aan hun toernooi. Om 13.30 uur begint het vrouwentoernooi met de strijd tussen Sliedrecht Sport en Dauphines Charleroi.


 


 Charleroi en Alterno in Almelo

ALMELO - In het hoofdtoernooi bij de dames strijden topdamesteams uit Nederland en België om de hoogste eer.
De organisatie van de ERMASport Volleyball Classic heeft de laatste ploegen gecontracteerd voor de editie die tussen Kerst en Oud en Nieuw in de IISPA in Almelo zal worden gehouden. Bij de dames waren nog twee plekken vacant die worden ingevuld door Kindercentrum Alterno uit Apeldoorn en Dauphines Charleroi uit België. Daarmee wordt de damespoule een tweestrijd tussen België en Nederland want in een eerder stadium waren al de huidige koploper in Nederland, Sliedrecht Sport en de Belgische kampioen Asterix Kieldrecht vastgelegd.
De deelnemers aan het hoofdtoernooi bij de mannen waren al bekend. Daar gaat de strijd tussen SL Benfica, koploper in Portugal, CMA Soria Numancia, koploper in Spanje, Draisma Dynamo uit Apeldoorn, het Zwolse Landstede Volleybal en de twee Belgische topteams, Euphony Asse Lennik en Topvolley Antwerpen. De speeldagen van de ERMASport Volleyball Classic zijn 28, 29 en 30 december. Voor verdere informatie www.ermaclassic.nl
 


 

Benfica verdedigt titel in Almelo
Sterk deelnemersveld
ERMASport Volleyball Classic


ALMELO - In het hoofdtoernooi strijden topteams uit Nederland, België, Spanje en Portugal om de hoogste eer. Asterix Kieldrecht komt bij de vrouwen de titel verdedigen en strijd om WK ticket scholen

Publiektrekkers zijn zonder enige twijfel het Spaanse CMA Soria Numancia en de winnaar van 2010, het Portugese SL Benfica uit Lissabon. Met name de laatste ploeg is opnieuw de grote favoriet voor de eindzege.  Drie Brazilianen, twee Cubanen, een Canadees en Hongaar vormen dit seizoen, samen met de Portugese spelers, een ijzersterk geheel dat SL Benfica de nationale titel moet opleveren.
Uit de sterke Belgische competitie zijn dit jaar twee teams in Almelo vertegenwoordigd. Allereerst Euphony Asse-Lennik, een ploeg die dit jaar voor de 17e keer deelneemt aan de Volleyball Classic. Het afgelopen seizoen is voor VC Euphony Asse-Lennik zeer succesvol verlopen. Men speelde in de play offs om het landkampioenschap tegen Noliko Maaseik maar verloor uiteindelijk met 3-1. De tweede plek leverde wel een ticket op voor deelname aan de Champion’s League en dat is voor de eerste keer in het bestaan van de club.
Dit jaar doet ook Topvolley Antwerpen mee in Almelo. Antwerpen heeft een uitstekend team, met drie Nederlandse spelers in de selectie, waaronder Gijs Jorna, de libero van Oranje.
Het deelnemersveld wordt gecompleteerd met twee Nederlandse teams Draisma Dynamo uit Apeldoorn en Landstede Volley uit Zwolle.

Toernooidirecteur Siny Pots: “We zijn trots dat we in deze economisch moeilijke tijd dit kwalitatief sterke deelnemersveld kunnen presenteren. De combinatie van de Nederlandse top met de topteams uit het buitenland maakte het ons mogelijk een zeer aantrekkelijk programma te maken dat de echte volleyballiefhebber niet mag missen. Het publiek zal niet alleen kunnen genieten van onze Nederlandse topspelers en talenten maar zeker ook van het zuidelijk temperament van de Spanjaarden, Portugezen en Brazilianen, die ruim zijn vertegenwoordigd. Bovendien hoeft men het om het geld niet te laten.”

Deelname vrouwenteams
Vorig jaar hebben voor het eerst damesteams in toernooivorm deelgenomen aan de ERMA Classic. Ook dit jaar zijn de vrouwen weer present. Op dit moment zijn twee teams definitief gecontracteerd, de Belgische kampioen Asterix Kieldrecht, winnaar 2010 en Sliedrecht Sport uit Nederland. Met twee andere ploegen lopen de onderhandelingen nog.

 
Strijd om WK ticket voor scholen
Twee Twentse scholengemeenschappen strijden op de tweede dag van de ERMA Classic in Almelo in een rechtstreeks duel voor deelname aan  WK scholenvolleybal 2012. De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) vaardigt ieder jaar één team (jongens en meisjes) af naar de wereldkampioenschappen, die komend jaar in het Franse Toulouse zullen worden gehouden. SG Canisius uit Almelo en SG Twickel uit Hengelo strijden tijdens de ERMA Classic met hun meisjesteams om dit felbegeerde WK ticket. Siny Pots: “We bieden deze Twentse teams graag dit topsportpodium want ook wij vinden het een meer dan bijzondere wedstrijd”.

Einde Volleyball Classic
De komende editie van de Volleyball Classic is de laatste die in zijn huidige vorm zal worden georganiseerd. Toernooidirecteur Siny Pots: “Ik heb het 21 jaar gedaan en vindt het goed zo. Er is niemand die het stokje wil overnemen. Ook diverse toernooicommissieleden willen na een tiental jaren stoppen en hier zijn eveneens geen opvolgers voor handen. Tenslotte stopt ERMA Sport na vier jaar als hoofdsponsor en het vinden van een nieuwe hoofdsponsor wordt in de huidige crisistijd een vrijwel onmogelijke opgave. Alles bij elkaar redenen voldoende om te stoppen in de huidige vorm”.

De stichting Topvolleybal Almelo blijft echter gewoon bestaan en zal zich gaan richten op het organiseren van eendaagse topvolleybalwedstrijden in de IISPA, zoals interlands, de bekerfinale en de Supercup. De Stichting Topvolleybal Almelo heeft dit al eens aangeboden aan de NeVoBo en wil hier de komende tijd concreet actie op zetten.
ERMA Sport blijft in 2012 sponsor van St. Topvolleybal Almelo. 


 

4 november 2011

Topvolleybal dames en strijd om WK ticket voor scholen tijdens ERMA Classic 2011.
Winnaar dames 2010 en WK ticket scholen in IISPA.

Evenals in voorgaande editie kent de ERMA Classic dit jaar, naast het mannen hoofdtoernooi, een damestoernooi met vier topteams. De organisatie van de Ermasport Volleyball Classic heeft hiervoor deze week twee topploegen definitief vastgelegd. Allereerst komt de Belgische kampioen Asterix Kieldrecht de titel verdedigen in Almelo. Ook Sliedrecht Sport zal eind dit jaar weer van de partij zijn. Manager André Schild: “Wij zijn heel blij dat we weer kunnen deelnemen in Almelo. Vorig jaar zijn we perfect ontvangen en hebben bovendien goede wedstrijden gespeeld. Dit jaar willen we hoe dan ook de finale spelen, die we in 2010 op het nippertje hebben gemist.”

Extra:  SG Canisius versus SG Twickel
Twee Twentse scholengemeenschappen strijden op de tweede dag van de Ermasport Volleyball Classic in Almelo in een rechtstreeks duel voor deelname aan  WK scholenvolleybal 2012. De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) vaardigt ieder jaar één team (jongens en meisjes) af naar de wereldkampioenschappen, die komend jaar in het Franse Toulouse zullen worden gehouden. SG Canisius uit Almelo en SG Twickel uit Hengelo strijden tijdens de ERMA Classic met hun meisjesteams om dit felbegeerde WK ticket. Toernooidirecteur Siny Pots: ”We bieden deze Twentse teams graag dit topsportpodium want ook wij vinden het een meer dan bijzondere wedstrijd”. Erwin Elfrink, docent lichamelijke opvoeding bij Sint Canisius: “Het is fantastisch dat wij de gelegenheid krijgen in deze topambiance deze speciale wedstrijd te mogen spelen. Voor speelsters en begeleiding wordt dit een ongekende ervaring”.

Aanbiedingen:
Alle toeschouwers krijgen in Almelo tijdens de Ermasport Volleyball Classic, bij inlevering van hun toegangsbewijs Super Cup, Europa Cupwedstrijden en/of Oranje, 20% korting bij het kopen van een dagkaart.
Ook busonderneming Connexxion doet tijdens de toernooidagen een mooie aanbieding: Gratis bus vervoer voor alle buslijnen van de stadsdienst Almelo (21 t/m 28)


Eerste drie deelnemers
ERMAsport Volleyball Classic bekend

18 oktober 2011 - Euphony Asse-Lennik, Draisma Dynamo en Landstede Volleybal zijn de eerste drie deelnemers die hun deelname hebben bevestigd voor de ERMASPORT Volleyball Classic 2011. Het internationaal topvolleybaltoernooi wordt op 28-29 en 30 december gespeeld en voor de  tweede keer  in de IISPA – de Internationale Indoor Sportaccommodatie in Almelo. Op dit moment is Siny Pots, voorzitter van de Volleyball Classic, druk doende de begroting sluitend te krijgen en natuurlijk met het samenstellen van het deelnemersveld.

Siny Pots: “We zijn volop bezig om weer de nodige topvolleybalteams – zowel dames als heren - naar Almelo te halen. Als het mogelijk is met veel zuidelijk temperament, want daar komt het publiek voor. Men wil spektakel en aantrekkelijk volleybal zien en dat op een hoog niveau. We doen uiterste best om ploegen te contracteren die dit allemaal bieden. Interessant zijn ook buitenlandse teams die Nederlandse spelers in hun selectie hebben."

Euphony Asse-Lennik, al jaren deelnemer in Almelo, is er uiteraard weer bij. Lennik heeft het afgelopen seizoen in de play-offs om het kampioenschap van België gespeeld. Voor het eerst in het bestaan heeft de club een Champions League-ticket weten te bemachtigen. Deze week gaan de Europese competities van start.

De Nederlandse inbreng aan de Volleyball Classic is ook al bekend. Allereerst Draisma Dynamo (Apeldoorn), een team dat de laatste jaren altijd in Almelo aanwezig is. Finalist Rivium Rotterdam is er niet bij, de club speelt – doordat het financieel de begroting niet rond kon krijgen – dit jaar in de B-league en dat betekent geen deelname in Almelo. “Jammer, aldus Siny Pots, “want ze hadden een heel mooi team en hebben een sterk toernooi en prachtige finale gespeeld’’.

Als vervanger is Landstede Volleybal vastgelegd. Ook Landstede was al diverse keren deelnemer in Almelo en speelde zelfs twee keer in de finale. Trainer/coach Harry van den Brink: “Wij hebben dit jaar een kwalitatief goed team en proberen mee te doen om de prijzen in Nederland. We zijn erg blij met de uitnodiging voor de ERMA Classic in Almelo want wij spelen dit seizoen geen Europees. In Almelo, tijdens dit prachtige toernooi, kunnen we ons toch Europees een klein beetje meten.”

Gratis busvervoer
Connexxion stelt voor de bezoekers van de ERMA Sport Volleyball Classic gratis busvervoer op de stadsdiensten in Almelo ter beschikking. Meer informatie daarover vindt u onder kopje 'reserveren'.

Kaarten zijn vanaf nu te koop.
  
Aanbiedingen:
Bezoekers van de Supercup en alle Europacup wedstrijden (dames en heren) krijgen tegen inlevering van hun toegangsbewijs 20% korting (dus € 2,00) bij de Ermasport Volleyball Classic.

Week van de Scheidsrechter 7-16 Oktober 2011
De meesten van u zijn scheidsrechter omdat het gewoon een leuke bezigheid is, anderen fluiten omdat het van de vereniging “moet” ter dekking van een team en sommigen hebben de ambitie ooit op een hoog niveau te fluiten. Maar ongeacht de reden waarom u fluit, het kost de nodige inspanning en tijd en is in alle gevallen vrijwilligerswerk.
Dat laatste weten wij als organisatie van de ERMASPORT Volleyball Classic bijzonder te waarderen aangezien ook ons topvolleybalevenement enorm veel tijd en energie vergt en slechts door vrijwilligers wordt georganiseerd.
Maar in beiden gevallen wordt een positieve bijdrage aan de volleybalsport in Nederland geleverd. Wij doen dat in Almelo door het organiseren van een topvolleybalevenement tussen Kerst en Oud en Nieuw, u door het wekelijks fluiten van uw volleybalwedstrijden.
Een goede reden voor ons als organisatie alle scheidsrechters in Nederland een meer dan goede aanbieding te doen. Op vertoon van uw scheidsrechterspas en identiteitsbewijs krijgt u aan de kassa maar liefst 50% korting!
Aanbieding geldt voor alle wedstrijddagen, dus 28, 29 en 30 december!
Met deze riante korting bieden wij alle scheidsrechters een uitgelezen mogelijkheid om voor een luttele € 5,00 een hele dag te genieten van topvolleybalwedstrijden, geleid door topscheidsrechters, waar wellicht nog het nodige van te leren valt. Dat alles in de IISPA, een fantastisch nieuwe topsportaccommodatie in Almelo.

De ERMASPORT Volleyball Classic mag u als volleyballiefhebber gewoonweg niet missen en voor het geld hoeft u het dit jaar zeker niet te laten!  Wij hopen u dan ook dit jaar te verwelkomen. 


Competitie round-up 

einde van het seizoen  

 

De Ermasport Volleyball Classic is voor de deelnemers de start van de tweede seizoenshelft. Daar worden pas de prijzen verdeeld. Hieronder een round-up van de prestaties van de deelnemers van de 2010 editie van het Almelose topvolleybalevenement.

Rivium Rotterdam,  kampioen van Nederland! 
Verliezend finalist van de Ermasport Volleyball Classic. Tijdens de prijsuitreiking zei voorzitter Pots tegen de ploeg uit Rotterdam:: “Eigenlijk verdiende deze finale geen verliezer, jullie speelden een uitstekend toernooi in Almelo en een prachtige finale; wanneer dit zo doorgaat, worden jullie vast de kampioen van Nederland.” Op Paasmaandag 25 april werd Rivium kampioen – won de vierde play-off wedstrijd met 3-2 van Langhenkel Orion. Een resultaat op trots op te zijn! (foto's: boven, Rivium met de trofee, rechts, Siny Pots feliciteert Robin Overbeeke. Foto's: Sjani Beijen)

Halve finale voor Dynamo
Draisma Dynamo verloor in de halve finale van Rivium Rotterdam, maar won vervolgens de bekerfinale in Almere. Het is een troostprijs, maar desondanks een titel voor de ploeg van Redbad Strikwerda, die dit seizoen ook al de Super Cup won. “Mathijs Mast vertrok naar Italië en Michiel van Dorsten heeft bijna niet kunnen spelen ivm knieblessure, dat was net iets te veel om de titel te halen”, aldus Strikwerda, “dat hebben we niet op kunnen vangen”. 

SL Benfica in de play-offs
SL Benfica speelde de play off tegen AF Bastardo van de Azoren, begon met een ongelukkige thuisnederlaag en verloor ook uit. Aangezien de play-off in Portugal volgens "best of three" gespeeld werd, is Benfica dus niet de kampioen geworden. Een grote teleurstelling voor dit goede team.

Almeria als nummer één de play-offs in
Unicaja Almeria start als nummer één in de play-off en speelt, net als vorig jaar, de play-off wedstrijden tegen Cai Teruel. Op de beslissende momenten was de tegenstander beter en werd Almeria geen kampioen. Spelverdeler Nico Freriks keert terug naar Roeselaere (Bel), die volgend seizoen geen Champion's League gaat spelen; die plaats wordt overgenomen door Euphony Asse Lennik.

Lennik bereikt finale
Euphony Asse Lennik stond voor het eerst in de finale van de play-offs in België. Wie dacht dat ze weggespeeld zouden worden , had het helemaal mis. Op 16-04 kwam Maaseik op bezoek (waar wij live bij waren) en ondanks uit uitvallen van Tony Krolis en een achterstand van 1-2 kwam Lennik geweldig terug, won van Maaseik en werd de stand gelijk. In Maaseik stond Lennik voor met 0-2, maar kon het niet afmaken. Op 27 april de vierde wedstrijd, nu weer thuis in Brussel, het werd een 1-3 nederlaag. Maaseik werd voor de 13e keer landskampioen. Complimenten voor Euphony Asse Lennik voor dit prachtige resultaat, alhoewel niemand graag op de 2e plaats eindigt. 


Pech blijft Amriswil achtervolgen
Volley Amriswil werd het hele seizoen door pech achtervolgd en werd slechts vierde op de ranglijst na de playoff wedstrijden. “Een grote teleurstelling” aldus Johan Verstappen. “Het begon al tijdens de Ermasport Volleyball Classic, waar de één na de ander uitviel door blessures. In Almelo hadden we gastspelers om te kunnen komen, in de competitie kan dat natuurlijk niet., dit hebben we niet kunnen opvangen.” 


SL Benfica siert volleybalfeest
met titel in Almelo

x

ALMELO – De beker van de Ermasport Volleyball Classic gaat voor de tweede keer in de historie mee naar Lissabon. SL Benfica won in de finale van het driedaagse topvolleybaltoernooi in Almelo met 3-1 (25-27, 25-16, 32-30, 25-20) van Rivium Rotterdam. Het breekpunt in het duel lag in de derde set. Waar Rivium Rotterdam niet in staat was een tweetal setpunten te benutten, lukte SL Benfica dat op 31-30 wel. Die klap kwam de ploeg van coach Albert Cristina niet meer te boven. Met een solide 25-20 werd een prima optreden in Almelo afgesloten. Ruim 1.200 toeschouwers zagen de finale in sporthal IISPA, waarmee alle stoeltjes op de tribune genoeg gevuld waren.

De finale, waarin Rivium Rotterdam andermaal liet zien wel degelijk over een goed getalenteerd team te beschikken, was een waardige afsluiting van een geslaagde eerste editie in de nieuwe Almelose topsporthal. Bezoekersaantallen lagen hoger dan in voorafgaande jaren in sporthal Windmolenbroek, de thuishaven voor de voorgaande edities.

Albert Cristina hield ondanks het verlies in de finale geen kater over aan het toernooi: “Ik voel me geen verliezend coach. We zijn zo gegroeid in dit toernooi, dat is prachtig om te zien. Normaal kom je met een nieuw team niet aan het spelen van zo’n finale toe. En dit is van onschatbare waarde. Mooi dat dat nu al zich voor doet. voor de groei van die jongens. En het was close telkens in de eindfase. Het had zomaar andersom kunnen zijn.“

In de strijd om het brons trok Euphony Asse Lennik aan het langste eind. De Belgen hadden daar wel een vijfde set voor nodig tegen de kampioen van vorig jaar, Unicaja Almeria. De ietwat teleurstellend spelende Spanjaarden waren lange tijd gelijkwaardig aan Lennik. Bij 10-10 in de vijfde set leek er zich een sluitstuk vol vuur te ontspinnen, maar dat bleek ijdele hoop voor de toeschouwers in de goedgevulde IISPA. ploeg van coach Alain Dardenne trok de set eenvoudig naar zich toe om zo de bronzen plak overhandigd te krijgen uit handen van toernooivoorzitter Siny Pots. Uitslag 3-2, setstanden: 25-19, 21-25, 32-30, 14-25 en 15-11.

Draisma Dynamo kende in de strijd om de vijfde plek niet al te veel moeite met Volley Amriswil, 3-0 (25-16, 25-22, 25-18). De Zwitsers, vorig jaar nog finalist, worden geplaagd door blessures, en met twee proefspelers is het op dit niveau niet mogelijk om met de besten mee te komen. Johan Verstappen, de trainer van Amriswil, was zichtbaar teleurgesteld. “Een teleurstellend toernooi voor ons. Maar dat zijn de omstandigheden. We kunnen natuurlijk veel beter, maar als je in de aanloop naar Almelo twee belangrijke spelers kwijtraakt en hier in de training ook nog eens je libero, wat mag je dan nog verwachten? Ik heb mijn hele passinglijn moeten veranderen en dat repareer je niet zomaar. En twee proefspelers inpassen, betekent dat mensen weer helemaal aan elkaar moeten wennen. Jammer voor het toernooi ook, want het publiek hier verdient een beter Amriswil.”

Redbad Strikwerda, coach van Draisma Dynamo was eveneens niet tevreden: “We maken hier niet waar wat we kunnen. Ik moet denken aan de wet van de remmende voorsprong. Alles klopt, talent, fysiek, mentaal; het ligt niet aan de ambities en de instelling van de mannen. Maar op het veld komt het er toch niet allemaal en altijd uit. Wat we geleerd hebben? In de wedstrijd gaat het om hart met een t én om hard met een d. Dat is iets om over na te denken.”

Koninklijke onderscheiding voor Siny Pots
Nadat Siny Pots voorafgaand aan de finale de bezoekers had toegesproken, betrad burgemeester Jon Hermans van Almelo het veld. Zij sprak Siny en de bezoekers toe, en overhandigde een Koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Individuele prijzen
De prijs van beste scorer van het toernooi ging opvallend genoeg naar een Nederlandse speler: Robin Overbeeke. De 21-jarige diagonaalspeler van Rivium Rotterdam speelde een uitstekend toernooi en bleef Tony Krolis, Nederlander in Belgische dienst, nipt voor. De prijs voor de meest waardevolle speler gaat mee naar Portugal. Hugo Caspar, de diagonaalspeler die in de finale aan de andere kant van het net stond, krijgt die eretitel achter zijn naam.

Vrouwentoernooi
Een andere primeur in Almelo was die van Asterix Kieldrecht. De Belgische ploeg uit het dorpje van nog geen 4.000 inwoners onder de rook van Antwerpen, won de finale van het vrouwentoernooi. Ook die wedstrijd eindigde in 3-1. Sliedrecht Sport en Heutink Pollux streden om de eer in de wedstrijd om het brons. De nummers één en drie van de Nederlandse competitie waren aan elkaar gewaagd, maar de lijstaanvoerder, Sliedrecht, was de meest fortuinlijke. Het werd 3-2 (setstanden 23-25, 25-19, 25-22, 17-25 en 15-13).

 

 

De nationale jeugdploeg (mannen) tot achttien jaar speelde tijdens de Ermasport Volleyball Classic twee duels. De wedstrijd van woensdag eindigde in 3-1 (25-18, 21-25, 25-21, 25-17) voor de ploeg van coach Ron Zwerver, een dag later werd het zelfs 3-0 (25-18, 25-12, 25-20).


 

LiveUpdate
20.52u - Rivium Rotterdam krijgt volop mogelijkheden om de derde set naar zich toe te trekken. Dat lukt echter niet, het wordt 32-30 voor SL Benfica.

20.18u - SL Benfica trekt de stand in de finale gelijk en wint de set met 25-16.

19.50u - Rivium Rotterdam pakt de eerste set in een fraai slot, 27-25. Siny Pots krijgt een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jon Hermans, die mooie woorden heeft voor de toernooivoorzitter.

18.52u - Asterix Kieldrecht is de eerste winaar van het vrouwentoernooi!  Asterix Kieldrecht (Bel) - Aurubis Hamburg (Dui) (23-25, 25-15, 25-16, 25-20). Lousiane Souza van Hamburg werd als beste speelster gekroond.

18.14u - Kieldrecht trekt de stand gelijk in de tweede set met een 25-15 overwinning om er vervolgens een 25-16 setwinst in de derde set achteraan te gooien.

17.30u - Een onderhoudende pot volleybal in de vrouwenfinale van de Ermasport Volleyball Classic 2010. Eerste set is 25-23 in het voordeel van Aurubis Hamburg. Hieronder de beelden van het slot van de eerste set.

16.28u - De Nederlandse jongensploeg onder 18 jaar wint met 3-0 (25-18, 25-12, 25-20) van de Letse leeftijdsgenoten. Een dag eerder werd het onderlinge duel 3-1 in het voordeel van de ploeg van coach Ron Zwerver. Inmiddels staan de vrouwen van Aurubis Hamburg en Asterix Kieldrecht op het veld voor de warming-up.
 
14.53u - En de vijfde set gaat naar Lennik, 15-11. Bij de vrouwen pakte Sliedrecht het brons door een 3-2 overwinning op Heutink Pollux. Zie hieronder beelden van beide duels.

14.34u - Unicaja Almeria en Euphony Asse Lennik maken zich op voor een beslissende vijfde set.

12.11u - In ruim een uur rekent Draisma Dynamo af met Volley Amriswil, 3-0 (25-16, 25-22, 25-18), waardoor de Apeldoorners zich op de vijfde plek nestelen. Beelden van het slot van de derde set hieronder.

10.56u - Welkom bij de LiveUpdate van de derde dag van de Ermasport Volleyball Classic. De dag wordt geopend door de mannen van Draisma Dynamo en Volley Amriswil, die om de vijfde plek strijden. De niewsbrief van vandaag is hier te lezen.

 


 

Rivium Rotterdam sluipt
finale in Almelo binnen

ALMELO – Rivium Rotterdam heeft een uitstekende comeback in de Ermasport Volleyball Classic bekroond met een finaleplaats. De formatie van coach Albert Christina versloeg in de ochtendsessie op de tweede dag knap Draisma Dynamo met 2-1, om vervolgens in de halve finale Unicaja Almeria andermaal te verslaan, 3-1. Beide ploegen troffen elkaar ook al in de poulefase, ook toen was het Rotterdam dat aan het langste eind trok. De andere finalist komt uit Portugal: SL Benfica won in de halve finale met 3-1 van Euphony Asse Lennik en staat zodoende voor de tweede maal in de historie in de finale van de Ermasport Volleyball Classic. In 2004 won de ploeg het toernooi.

Christina toonde zich na afloop bijzonder tevreden: “Ik ben heel blij met dit resultaat. Twee keer winnen van de kampioen van Spanje, zo krijgen de jongens het vertrouwen dat we nodig hebben. Ik weet wat dit team kan, maar ze moeten het zelf ook gaan geloven. Morgen Benfica is weer een heel nieuwe opgave. We hebben nog niet tegen ze gespeeld, dus dat gaan we morgen wel voorbereiden. Nu eerst hiervan genieten.”

De tevredenheid was niet voor niets: Rivium Rotterdam speelde tegen Unicaja Almeria, met de Nederlandse spelverdeler Nico Freriks in de basis, een bijzonder goede pot. Terwijl Renzo Verschuren en Michael Parkinson blokkerend de boel aardig dicht hielden, waren Robin Overbeeke (23 punten) Edson Felicissimo (17 punten) aanvallend goed op dreef. Al met al een teamprestatie van formaat. Nadat er tweemaal een 25-20 setwinst op het scoreformulier was gezet, kwam Unicaja Almeria nog even gevaarlijk terug. De Spanjaarden wonnen de derde set met 25-21, en even leek het erop of de tweede wedstrijd op de dag iets te veel was voor de fysieke en mentale conditie van de Rotterdammers. Niet dus, zo bleek.

Het andere halve finaleduel tussen Euphony Asse Lennik en SL Benfica was vooral het duel van de spelverdelers. Tim Verschueren, de routinier van de Belgen en Paulo Renan van Benfica schotelden de bezoekers een fraaie pot voor. Tot 1-1 in sets ging het aardig gelijk op, maar toen kwam Benfica wat beter voor de dag. Een pleister op de wond: Tony Krolis scoorde liefst 33 punten in het duel en lijkt daardoor af te stevenen op de titel van topscorer voor het toernooi. Voor wat het waard is, want de Nederlandse diagonaalspeler had wellicht liever om de belangrijkste bokaal gespeeld. Lennik mag nu met Unicaja Almeria uitmaken wie het brons pakt. De strijd om de vijfde en zesde plek gaat tussen Draisma Dynamo en Volley Amriswil, die de herkansingen niet wisten te benutten.

Belgisch-Duitse finale bij de vrouwen
De finale van het eerste vrouwentoernooi in Almelo gaat tussen Asterix Kieldrecht uit België en Aurubis Hamburg uit België. Kieldrecht was in drie sets te sterk voor Heutink Pollux, de setstanden spraken daarbij boekdelen: 25-18, 25-14 en 25-21. Hamburg schotelde samen met Sliedrecht Sport het publiek een vermakelijk duel voor dat pas in de vijfde set werd beslist. Het werd uiteindelijk 17-15 in die set. Op basis van het goede spel van Hamburg is de ploeg van coach Jean-Pierre Staelens, met ook de Nederlandse libero Simone Legerstee (voormalig Sliedrecht Sport) in de ploeg, de favoriet voor de finale, die om 17.00 uur zal worden gespeeld. De twee Nederlandse deelnemers mogen zich opmaken voor een strijd om het brons op de laatste dag. 


LiveUpdate dag 2
22.00 u - We hebben een winnaar: Rivium Rotterdam speelt morgen de finale. De vierde set werd met 25-21 gewonnen, waarmee de verrassende finaleplaats een feit is.

21.35u - En dat is 2-1! Unicaja Almeria pakt de derde set met 25-21. Zal de vermoeidheid bij Rivium toeslaan, aangezien de ploeg eerder op de dag ook al tegen Dynamo speelde?

21.05u - Rivium Rotterdam pakt een verrassende 2-0 voorsprong in sets tegen Unicaja Almeria. Beide sets leverden een zelfde stand op: 25-20.

20.03u - SL Benfica plaatst zich als eerste voor de finale. Euphony Asse Lennik werd met 3-1 (25-22, 20-25, 25-20, 25-23) verslagen. Ook de indrukwekkende score van 33 punten van Tony Krolis bleek niet voldoende voor Lennik. Over pakweg 1,5 uur weten we wie de tegenstander wordt van de winnaar van 2004.

19.50u - Beelden van de derde set hieronder.

19.40u - De halve finale tussen SL Benfica en Euphony Asse Lennik gaat redelijk gelijk op. Benfica won de eerste en de derde set, de tweede ging naar Lennik.

18.14u - Aurubis Hamburg heeft in een vermakelijke pot de tweede finaleplaats in het vrouwentoernooi veroverd. De Duitse ploeg won met 3-2 van Sliedrecht Sport en treft nu Asterix Kieldrecht in de finale. De vijfde set trok Sliedrecht met 17-15 naar zich toe. Beelden van de beslissende fase hieronder.

16.46u - Sliedrecht Sport en Aurubis Hamburg maken er een spannende pot van. Inmiddels staat het 1-1 in sets.

15.45u - De jeugdinterland tussen Nederland en Letland is geëindigd in 3-1 (25-18, 21-25, 25-21, 25-17).

15.03u - Asterix Kieldrecht is de eerste finalist in het vrouwentoernooi in Almelo. De Belgen wonnen met 3-0 van Heutink Pollux. Lees hier de tweede nieuwsbrief van de dag.

14.57u - Een primeur voor de Ermasport Volleyball Classic. Voor het eerst in de toernooihistorie worden er twee duels tegelijk gespeeld. Op het hoofdveld spelen Heutink Pollux en Asterix Kieldrecht hun partij in het vrouwentoernooi. In hal twee speelt het nationale jongensteam van Oranje tegen de Letse leeftijdsgenoten. De supporters hebben dus keuze, en beide hallen zijn goed gevuld. Bekijk hieronder impressies van de wedstrijden.

13.05u - Rivium Rotterdam verrast Draisma Dynamo in de herkansingen. Dynamo stond na de eerste set in een zetel na een 25-15 setwinst. Echter, de Rotterdammers herpakten zich sterk, en met 25-20 en 15-13 werd een plek in de halve finale afgedwongen. Unicaja Almeria is daarin de tegenstander.

11.47u - Euphony Asse Lennik heeft zich via de herkansingen geplaatst voor de finale. In drie kwartier rekende de ploeg af met het Zwitserse Volley Amriswil: 2-0 (25-22, 25-21). SL Benfica is om 18.00 uur de tegenstander.

11.00u - Ook vandaag zullen we u vanaf deze plek weer op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. De tweede wedstrijddag is begonnen met het duel Volley Amriswil - Euphony Asse Lennik. Het duel is een best-of-three, waarvan de winnaar zich plaatst voor de halve finale.

Lees hier de eerste nieuwsbrief van de dag.


Zuid-Europese ploegen
ontlopen elkaar in halve finale

ALMELO - De kans op een Spaans-Portugese finale in de editie 2010 van de Ermasport Volleyball Classic is nog volop aanwezig. De Zuid-Europese ploegen, traditioneel sfeermaker in Almelo, werden winnaar in hun poule. De Ermasport Volleyball Classic wordt dit jaar voor de twintigste maal gehouden. Voor het eerst in de gloednieuwe topsporthal IISPA in Almelo, die goed gevuld was de eerste dag.

 Voor Euphony Asse Lennik was de plaatsing van het Spaanse Unicaja Almeria zuur. Welgeteld één punt kwam Lennik tekort voor een plek in de halve finale. De Belgen wonnen het eerste duel afgetekend van Rivium Rotterdam, 3-0. Het duel met Unicaja Almeria ging met 2-1 verloren. Op het moment dat ploegen allebei een wedstrijd winnen en een wedstrijd verliezen, geeft het aantal gescoorde punten de doorslag. En daarbij kwam de ploeg van coach Alain Dardenne één punt tekort.

SL Benfica is de tweede ploeg die zich wist te plaatsen voor de halve finale. De Portugezen, voor de tweede keer aanwezig in Almelo, hadden aanmerkelijk minder moeite met hun opponenten. Het Zwitserse Amriswil Volley wordt geplaagd door blessures en kon geen rol van betekenis spelen in deze poule. Draisma Dynamo en Benfica moesten samen uitmaken wie er met de groepswinst van door zou gaan. Dat duel werd in het voordeel van de Portugezen beslecht, 2-1.

De tweede plek in de poule van Draisma Dynamo betekent gelijk een Nederlands onderonsje in de herkansingen op de tweede dag. Rivium Rotterdam liet zich van de goede kant zien door meteen in het eerste duel voor een sensatie te zorgen door favoriet Unicaja Almeria met 2-1 te verslaan. Dat goede resultaat konden de Rotterdammers geen vervolg geven, want Euphony Asse-Lennik was vervolgens met 3-0 te sterk voor de ploeg van coach Albert Christina. Een aardige ontmoeting dus in de herkansingen, waarbij coach Redbad Strikwerda van Dynamo zich strijdlustig toonde: “Ik heb toernooidirecteur Siny Pots maanden geleden al beloofd dat we dit jaar hier komen om het toernooi te winnen. Dat wordt een klus want de teams liggen dicht bij elkaar.” Albert Christina merkte vooral dat de ervaring doorslaggevend is: “Daar komt het hier op aan. Het gaat in zulke wedstrijden om details, daar moet je heel scherp voor zijn. Tegenstanders maken niet veel fouten waardoor je terug kan komen in de wedstrijd.”

Zoals gezegd, het teleurstellende Amriswil Volley zal er bij de openingswedstrijd van de tweede dag alles aan doen om de teleurstelling van de eerste dag weg te poetsen. De ploeg van de Nederlandse coach Johan Verstappen treft daarbij Lennik, dat toch behoorlijk gedesillusioneerd was door het verlies met slechts een punt. En dat was jammer, vond speler Tony Krolis, de Nederlandse international, dit jaar nieuw in de equipe van Dardenne. “Jammer, want er zat meer in tegen Almeria. We willen ook gewoon winnen en we hebben echt voor elk punt gevochten.” Voor Krolis was het leuk even terug te zijn in Nederland. “Voor mij is het lang geleden dat ik in Nederland heb gespeeld, dus dat maakt het wel bijzonder. Het is toch leuk om zo je vrienden te zien.”


LiveUpdates dag 1
Euphony Asse Lennik maakte in haar openingsduel van de 2010 editie een solide indruk. Rivium Rotterdam werd met duidelijke cijfers verslagen: 3-0 (25-21, 25-22, 25-22). Van Rivium Rotterdam was het het tweede duel, nadat het eerder op de dag met 2-1 had gewonnen tegen Almeria. Het laatste duel van de dag moet nu uitwijzen wie de dagzege in deze poule pakt.

Hieronder het commentaar van coach Albert Christina van Rivium Rotterdam.

Bekijk de beelden van het slot van de tweede set.

Draisma Dynamo speelde in de derde wedstrijd van de dag met Amriswil Volley uit Zwitserland en won overtuigend met 3-0. De Apeldoorners waren in de openingswedstrijd van het driedaagse topevenement in Almelo niet opgewassen tegen het Portugese SL Benfica: 2-1.

Bekijk hieronder de reactie van coach Redbad Strikwerda van Dynamo.

In de andere poule nam Rivium Rotterdam het op tegen Unicaja Almeria. De ploeg van Albert Christina pakte brutaal de eerste set met 25-19, en ook in het tweede bedrijf was de ploeg te sterk: 25-23. SL Benfica moest het doen met slechts een setje.

Bekijk hieronder beelden van de wedstrijd van Rivium Rotterdam.

Alle filmpjes zijn te bekijken via www.youtube.com/ermaclassic

Tijdens het toernooi brengen we enkele nieuwsbrieven uit, met het laatste nieuws. Klik hier voor de eerste

Bereikbaarheid
De Ermasport Volleyball Classic wordt gehouden in de IISPA, de nieuwe topsporthal in Almelo. De wegen in Almelo zijn goed begaanbaar, de sporthal ligt langs de grote doorgaande weg. Volg vanaf de Rijksweg A35 de route-aanwijzingen voor het Polman-stadion.

Promofimpje Erma Classic 2009: Kampioenenbal in Almelo

 

ALMELO - In het hoofdtoernooi strijden topteams uit Nederland, België, Spanje en Portugal om de hoogste eer. Asterix Kieldrecht komt bij de vrouwen de titel verdedigen en strijd om WK ticket scholen. 

Publiektrekkers zijn zonder enige twijfel het Spaanse CMA Soria Numancia en de winnaar van 2010, het Portugese SL Benfica uit Lissabon. Met name de laatste ploeg is opnieuw de grote favoriet voor de eindzege.  Drie Brazilianen, twee Cubanen, een Canadees en Hongaar vormen dit seizoen, samen met de Portugese spelers, een ijzersterk geheel dat SL Benfica de nationale titel moet opleveren.
Uit de sterke Belgische competitie zijn dit jaar twee teams in Almelo vertegenwoordigd. Allereerst Euphony Asse-Lennik, een ploeg die dit jaar voor de 17e keer deelneemt aan de Volleyball Classic. Het afgelopen seizoen is voor VC Euphony Asse-Lennik zeer succesvol verlopen. Men speelde in de play offs om het landkampioenschap tegen Noliko Maaseik maar verloor uiteindelijk met 3-1. De tweede plek leverde wel een ticket op voor deelname aan de Champion’s League en dat is voor de eerste keer in het bestaan van de club.
Dit jaar doet ook Topvolley Antwerpen mee in Almelo. Antwerpen heeft een uitstekend team, met drie Nederlandse spelers in de selectie, waaronder Gijs Jorna, de libero van Oranje.
Het deelnemersveld wordt gecompleteerd met twee Nederlandse teams Draisma Dynamo uit Apeldoorn en Landstede Volley uit Zwolle.