Almelo's topvolleybaltoernooi vindt nieuwe hoofdsponsor in Cogas Energie

Conrad Volleyball Classic wordt Cogas Energie Volleyball Classic

 

Met ingang van vandaag is Cogas Energie de nieuwe hoofdsponsor van het grote internationale volleybaltoernooi, voorheen Conrad Volleyball Classic geheten, dat jaarlijks tussen Kerst en Oud en Nieuw in Almelo wordt gehouden. De verandering van hoofdsponsor heeft ook een naamswijziging tot gevolg. Vanaf heden heet het internationale toernooi in Almelo officieel de Cogas Energie Volleyball Classic

De Stichting Top Volleybal Toernooi Almelo heeft een driejarige overeenkomst afgesloten met het energiebedrijf.  De organisatie is uitermate verheugd een hoofdsponsor te hebben gevonden, in deze economisch moeilijke tijd, die zich voor een langere periode aan de Volleyball Classic wil binden. Bovendien ziet men het als een positieve ontwikkeling dat een Almelo's bedrijf als Cogas Energie het hoofdsponsorschap op zich neemt van dit topvolleybalevenement in de stad.   

Cogas Energie
Cogas Energie is al ruim 37 jaar het zelfstandige en onafhankelijke energiebedrijf van Oost-Nederland. Het bedrijf
levert gas, elektriciteit en kabeldiensten aan consumenten en zakelijke klanten in een liberaliserende markt. In deze vrije markt profileert Cogas Energie zich als betrouwbare partner die op een eigentijdse en persoonlijke manier haar diensten verleent tegen een scherpe prijs. Daarnaast heeft zij veel aandacht voor leefomgeving en milieu en biedt daarom bijvoorbeeld duurzaam opgewekte energie aan onder de naam Cogas Groen. Klantvriendelijk, persoonlijk en betrouwbaar zijn voor Cogas Energie belangrijke kernwoorden. 

Ambities
De Stichting Top Volleybal Toernooi Almelo is ambitieus, zocht derhalve een ambitieuze sponsor en heeft die gevonden in Cogas Energie. Met de financiële impuls van hoofdsponsor Cogas Energie hoopt men de Volleyball Classic naar een nog hoger niveau te tillen. 'Met het aantrekken van Cogas Energie als hoofdsponsor hebben we daarvoor het financiële draagvlak gecreëerd'  aldus toernooidirecteur Siny Pots. 'Bovendien garandeert de financiële ondersteuning van Cogas Energie een ijzersterk deelnemersveld van de Volleyball Classic gedurende de komende drie jaar .'
De aanwezigheid van het Nederlands A en B mannenteam tijdens de editie 2003 van de Volleyball Classic heeft geresulteerd in een nauwe relatie met Pro Volley, de organisatie die verantwoordelijk is voor het topvolleybal in Nederland, zowel bij de dames als de heren. Getracht zal worden tijdens de Cogas Energie Volleyball Classic 2004 opnieuw Oranje (dames of heren of wellicht zelfs beiden) aanwezig te laten zijn. Zonder de bijdrage die Cogas Energie levert, is het niet mogelijk om dergelijke teams structureel in het programma van het toernooi op te nemen.

De wisseling van hoofdsponsor zal geen directe wijzigingen van de opzet van het toernooi tot gevolg hebben. Wel draagt de komst van Cogas Energie als hoofdsponsor bij aan een verdere  professionalisering van de organisatie. Zo komt er onder andere een nieuwe website, die te vinden zal zijn op www.cogasclassic.nl.
 

Conrad Electronic
Conrad Electronic vierde tijdens de editie van de Volleyball Classic 2003 het tienjarig jubileum als hoofdsponsor. Voor het elektronicabedrijf uit Boekelo een goed moment het hoofdsponsorschap te beëindigen. De Stichting Top Volleybal Toernooi Almelo is Conrad Electronic zeer erkentelijk voor de goede samenwerking van de afgelopen tien jaar en alles wat men voor het toernooi heeft betekend. Mede door de ondersteuning van hoofdsponsor Conrad Electronic werd de Conrad Volleyball Classic een begrip in Nederland, Europa en ver daarbuiten.
Het einde van het hoofdsponsorschap van Conrad Electronic betekent niet dat er helemaal een einde komt aan de relatie tussen de Stichting Top Volleybal Toernooi Almelo en het elektronica concern. Conrad Electronic zal als co-sponsor aan het toernooi verbonden blijven door o.a. levering van apparatuur.